Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@04:20:02 GMT

دولت روحانی مهم‌ترین خط قرمزش را زیر پا گذاشت

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۹۰۸۱۷

دولت روحانی مهم‌ترین خط قرمزش را زیر پا گذاشت

فارس نوشت: استقراض دولت از بانک مرکزی یا اصطلاحا چاپ پول، یکی از مهمترین محورهای انتقادهای مقامات ارشد دولت روحانی و بخصوص شخص رئیس جمهور از سیاست های اقتصادی دولت قبل بود. در نتیجه، استقراض از بانک مرکزی به مهمترین خط قرمز اقتصادی دولت تدبیر و امید تبدیل شد. با توجه به نقدینگی و در نتیجه، تورم بالای ناشی از استقراض دولت از بانک مرکزی، این سیاست اقتصادی دولت مورد تایید و تاکید کارشناسان هم قرار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود، پس از مواجه شدن دولت با کسری بودجه فراوان که بخاطر بازگشت تحریم های نفتی و کاهش شدید میزان صادرات و در نتیجه، میزان درآمدهای نفتی بوجود آمد، نگرانی درباره استقراض دولت از بانک مرکزی شدیدا افزایش یافت. اما مقامات ارشد دولتی بخصوص مدیران سازمان برنامه و بودجه و شخص رئیس این سازمان، تاکید داشتند دولت برای جبران کسری بودجه قطعا به دنبال استقراض از بانک مرکزی نرفته و نمی رود.

اما این ادعای دولت که بارها و بارها توسط مقامات ارشد دولتی مثل رئیس جمهور هم تکرار شد، باتوجه به بی توجهی دولت به اصلاحات ساختاری بودجه و تنظیم لوایح بودجه به صورت «صوری» مورد تردید جدی قرار داشت. نهایتا چند روز قبل، مرکز پژوهش‌های مجلس با انتشار گزارشی اعلام کرد که دولت برای جبران کسری بودجه 98، 80 هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است و اثر این اقدام دولت، در تورم بالای سال گذشته و امسال مشهود بوده است.

با توجه به رقم ضریب فزاینده در سال گذشته، نقدینگی ایجاد شده بخاطر این اقدام دولت حدود 500 هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود. در واقع، این سیاست اشتباه دولت موتور جهش نقدینگی در سال گذشته و امسال بوده و در کنار جهش نرخ ارز، علت اصلی تورم بالای ایجاد شده در این سالها بوده است. دولت در سال جاری هم بخش قابل توجهی از کسری بودجه خود را از محل صندوق توسعه ملی تامین کرده و در بودجه سال آینده هم برنامه مشابهی دارد. 

ویدئویی درباره این موضوع در ادامه ببینید:

منبع: الف

کلیدواژه: بانک مرکزی کسری بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۰۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت حسن روحانی از مخالفت امام خمینی با مرتبط کردن سازمان اطلاعاتی با رهبری و بیت ایشان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از سایت رئیس دولت های یازدهم و دوازدهم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی در گفت‌وگو با عوامل مستند «احمد»، جلسه کمیسیون مشترک مجلس را درباره تشکیل سازمان اطلاعاتی کشور با حضور سید احمد خمینی و انتقال نظر امام توسط ایشان روایت کرده است:

ما از حاج احمدآقا دعوت کردیم برای کمیسیونی که ویژه‌ تشکیل سازمان اطلاعاتی کشور بود [شرکت کند]. بین کمیسیون‌های دفاع، داخلی و خارجی یک کمیسیون مشترک تشکیل داده بودیم. آنجا بحث بود که اولاً سازمان باشد یا وزارتخانه؟ اگر سازمان است، وابسته باشد به نخست‌وزیر، مثل سابق که ساواک سازمانی بود وابسته به نخست‌وزیری، یا حتی وابسته باشد به دفتر امام و زیر نظر مستقیم امام باشد.

وی ادامه داد: من زنگ زدم به حاج احمدآقا، تقاضا کردم گفتم که شما یک جلسه به کمیسیون بیایید و همه‌ حرف‌ها را بشنوید و بعد به امام منتقل کنید. ایشان جلسه‌ بعد آمد به کمیسیون، چند نظر بود در کمیسیون، همه‌ نظرات گفته شد. مثلاً دو نفر بودند که می‌گفتند سازمان اطلاعاتی را باید بدهیم به قوه‌ قضائیه، با این استدلال که قوه‌ قضائیه باید از جرایم پیشگیری کند و این سازمان اطلاعاتی باید پیشگیری‌کننده باشد. عده‌ای می‌گفتند باید حتماً تحت نظر رهبری و بنابراین زیر نظر امام باشد. عده‌ای می‌گفتند که در دولت باشد و بحث بود که در دولت سازمان باشد یا وزارتخانه. همه‌ این چهار نظر در حضور حاج احمدآقا و به طور مفصل بیان شد. ایشان همه را گوش کرد و بعد هم رفت و فردایش به من زنگ زد.

روحانی افزود: به من گفت که امام فرموده مجلس هر تصمیمی بگیرد من مداخله‌ای نمی‌کنم ولی این تشکیلات را اصلاً به رهبری و بیت و... متصل نکنید. بنابراین مخالفت کردند که یک چنین دستگاه اطلاعاتی وابسته به امام یا بیت امام باشد و بعد فرمودند دیگر بقیه‌اش را خودتان می‌دانید. در نهایت در کمیسیون تصویب شد به عنوان وزارتخانه.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904277

دیگر خبرها

  • آمارهای رئیسی با واقعیت های اقتصادی کشور نمی خواند /اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه افتاده /افزایش فهرست اعتبارات نهاد ریاست‌جمهوری
  • روایت حسن روحانی از مخالفت امام خمینی با مرتبط کردن سازمان اطلاعاتی با رهبری و بیت ایشان
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • چه کسانی دوست داشتند بابک زنجانی اعدام شود؟
  • سرسام آماری؛ چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • ارز دیجیتال می‌تواند به عنوان مهریه تعیین شود؟
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند