Web Analytics Made Easy - Statcounter

آخرین بودجه آقای حسن روحانی حاوی رکوردهای عجیب و قریبی است. یک نمونه رشد کسری بودجه است. درحالی متوسط رشد کسری بودجه در سالهای ۹۰ تا ۹۹ بیش از ۲۱ درصد بوده، رشد کسری بودجه در لایحه ۱۴۰۰ به ۱۱۷ درصد رسید که نشان از افزایش ۵.۵ برابری این نرخ رشد دارد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، لایحه بودجه 1400 درحالی به ادعای دولت با کاهش وابستگی به نفت و براساس واقعیت‌ها تدوین و به مجلس تقدیم شده که مروری به جزئیات دخل و خرج و درآمدهای پیشنهادی نشان می دهد که نسبت هزینه ها به درآمدهای بودجه 1400 نسبت به سال های قبل افزایش چشم گیر داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی جزئیات درآمدهای پیشنهادی دولت در بودجه 1400 بیانگر وابستگی حداقل 50 درصدی بودجه به نفت است؛ همچنین کسری تراز عملیاتی در لایحه بودجه سال 1400 بیش از 117 درصد نسبت به قانون بودجه سال 1399 رشد داشته و کسری تراز عملیاتی از 147 هزار میلیارد تومان به 319 هزار میلیارد تومان رسیده است.

در ادامه مروری به بررسی روند بودجه سالانه کشور، منابع و مصارف، درآمدها و هزینه ها طی 10 سال گذشته و چگونگی افزایش 117 درصدی کسری بودجه در سال 1400 بر اساس گزارش دیوان محاسبات خواهیم داشت.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مروری به درآمدهای 10 ساله بودجه ای نشان میدهد که درآمدها در لایحه 1400 نسبت به قانون 1399 حدوداً 10 درصد رشد داسته است که یکی از کمترین رشدهای دهه اخیر می باشد. طی این سالها فقط در بودجه سال 91 شاهد رشد 7 درصدی درآمدها بودیم و در بقیه سالها، نرخ رشد درآمد بالاتر از 10 درصد بوده است.

بالاترین نرخ رشد درآمد به میزان 39 درصد در بودجه سال 92 اتفاق افتاده است.

اما برخلاف درآمدها، روند اعتبارات هزینه‌ای با رشد چشم گیر همراه بوده است،‌ در نمودار پایین مشاهده می کنید که رشد هزینه ها در لایحه پیشنهادی دولت نسبت به قانون بودجه 99 بالغ بر 46 درصد بوده است که بیشترین نرخ رشد در طی دهه اخیر است.

رکوردشکنی رشد هزینه ها در بودجه 1400 با نرخ رشد 46 درصد در حالی است که طی ده سال گذشته بالاترین نرخ رشد هزینه ها در بودجه 92 با نرخ 27 درصد بوده است.

برهمین اساس و همانطور که در نمودار زیر مشخص است، روند افزایش اعتبارات هزینه ای طی دوره زمانی 90 تا 99 تصاعدی بوده و رشد درآمدها تقریباً روندی خطی را تجربه کرده است.

بررسی روند 10 ساله منابع و مصارف بودجه های کشور نشان میدهد، در حالی طی سالهای 90 تا 99 کسری بودجه سالانه بین 5 تا 46 درصد رشد داشته که در بودجه 1400 این عدد به شکل ناباورانه ای به رشد 117 درصد رسیده است.

جالب است که کسری بودجه از سال 90 تا 99 از 28 هزار میلیارد تومان تا 147 هزار میلیارد تومان افزایش داشته، ولی در بودجه سال 1400 به یکباره شاهد رشد کسری بودجه به عدد 319 هزار میلیارد تومان هستیم.

بررسی متوسط نرخ رشد کسری بودجه طی سالهای 90 تا 99 نشان می دهد، طی این سالها به طور متوسط کسری بودجه رشد 21 درصدی داشته است، این در حالی است که رشد 117 درصدی کسری بودجه در لایحه 1400 نشان از افزایش حدود 5.5 برابری کسری بودجه دارد.

در ادامه روند 10 ساله منابع و مصارف عمومی دولت با عملکرد را مشاهده می کنید:

به گزارش تسنیم،‌ دیوان محاسبات سه سناریو برای فروش نفت در سال 1400 در نظر گرفته که عبارتند از :  سناریوی اول: صادرات 2/3 میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی مطابق با مفروضات لایحه بودجه 1400؛  سناریوی دوم :فروش یک و نیم میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی با دید بهبود و  سناریوی سوم: فروش 1 میلیون بشکه نفت متناسب با واقعیت‌های فعلی.

در صورت عدم تحقق یکی از رویکردهای فوق، به صورت دومینو وار تمامی منابع با کاهش شدیدی مواجه خواهد شد و از طرفی با عدم تحقق فروش نفت 18 درصد سهم صندوق توسعه ملی از بخش نفت نیز با کاهش مواجه شده و منجر به کسری منابع خواهد شد که در این صورت عملاً مانند سال 1399 پیش فروش نفت به مشکل خورده و در بازار داخلی نیز با استقبال مواجه نخواهد شد و باید از این منابع هم چشم پوشی کرد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: لایحه بودجه 1400 بودجه ایران لایحه بودجه 1400 بودجه ایران هزار میلیارد تومان رشد کسری بودجه کسری بودجه بودجه سال درصد بوده بودجه 1400 هزینه ها نرخ رشد سال 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۱۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکند

سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری قم با اشاره به سفر ۲ روزه رئیس جمهوری به قم گفت: سفر رئیس جمهور و هیات دولت به این استان بدون تشریفات و با حداقل هزینه انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، علی اقبالی اظهار کرد: رویکرد سفر‌های استانی رئیس جمهور در دولت مردمی سیزدهم حذف تشریفات و خدمت رسانی به مردم با حداقل هزینه است و یکی از مهم‌ترین تلاش‌های دولت، ارتباط چهره به چهره هر چه بیشتر مسئولان با مردم، حضور در بین آنان و شنیدن صحبت‌ها و توجه به درد دل‌های مردم از نزدیک است.

رئیس جمهور قانون «تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها» مصوب اسفند سال گذشته مجلس شورای اسلامی را برای اجرا به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرد.

وی اظهار داشت: سفر‌های استانی که هیات دولت انجام می‌دهد، نیازی به کمک‌های مالی سایر دستگاه‌های اجرایی در استان‌ها ندارد و هیچگونه درخواست کتبی یا شفاهی نیز به آن‌ها ارسال نمی‌شود و استان قم نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی ادامه داد: بر این اساس علاوه بر بازدید‌ها و دیدار‌های عمومی رئیس محترم جمهور و وزار، راه اندازی «میز خدمت» توسط وزارت خانه‌ها با حضور معاونین وزرا و مدیران ارشد ملی و استانی در محل ادارات کل استان یکی از ابتکارات این دولت بوده است که مسیر دسترسی مردم به دولت در تمامی وزارت خانه‌ها را تسهیل نموده؛ لذا نه تنها این اقدامات ارزشمند، هزینه‌ای بر دوش استان نداشته بلکه این اقدامات از وظایف و ماموریت‌های ذاتی هر دستگاه اجرایی در استان‌ها می‌باشد؛ بنابراین نیازی به پرداخت هزینه‌های گزاف نیست که بخواهد از سایر دستگاه‌های اجرایی کمک بگیرد.

اقبالی تصریح کرد: برداشت از منابع عمومی شهری و هزینه در سفر رئیس جمهور با رویکرد استاندار قم در تضاد جدی قرار دارد لذا ضمن تشکر از دغدغه میهمان نوازی اعضای محترم شورای شهر قم، درخواست داریم؛ چنانچه این خبر مقرون به صحت می‌باشد، نسبت به لغو آن مصوبه اقدام فرمایند و آن اعتبار را صرف آبادانی و پیشرفت شهر قم هزینه نمایند.

وی در پایان گفت: شعار محوری دولت سیزدهم، مردمی بودن و انجام خدمت صادقانه و بدون تشریفات بوده و نه در سفر به قم بلکه در سفر‌های استانی دور اول و دور دوم رئیس جمهور به استان‌های کشور اعتبارات خوبی جهت اجرای مصوبات و رفع مشکلات مردم اختصاص داده شده است.

رئیسی، رئیس جمهور پنجشنبه و جمعه هفته جاری میهمان مردم قم خواهد بود.

لازم به ذکر است که برخی خبر‌ها و شایعات در فضای مجازی و محافل رسانه‌ای حاکی از تصویب لایحه پنج میلیارد تومانی هزینه سفر رئیسی از تهران به قم در جلسه شورای اسلامی شهر قم است که البته هنوز با تایید یا تکذیب از سوی احدی از شورای شهر روبرو نشده است.

دیگر خبرها

  • آمارهای رئیسی با واقعیت های اقتصادی کشور نمی خواند /اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه افتاده /افزایش فهرست اعتبارات نهاد ریاست‌جمهوری
  • افزایش ۴ برابری درآمد‌های مالیاتی چه تاثیری بر افزایش رفاه و کاهش فقر داشته است؟
  • تدوین ۳ جلد کتاب از نقش روحانیون رزمنده همدانی
  • افزایش ۵ برابری بودجه مناطق ۲۲‌گانه تهران در دوره ششم مدیریت شهری
  • هزینه تشریفات شروع مجلس دوازدهم ؛ ۲۰۰ میلیارد تومان
  • روایت حسن روحانی از مخالفت امام خمینی با مرتبط کردن سازمان اطلاعاتی با رهبری و بیت ایشان
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکند
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • مشترکان بد مصرف برق هزینه ۵ برابری تولید را باید بپردازند
  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل