Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@10:33:58 GMT

رکوردهای عجیب و غریب آخرین بودجه روحانی +نمودار

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۳۲۴۱۲

رکوردهای عجیب و غریب آخرین بودجه روحانی +نمودار

خبرگزاری تسنیم: لایحه بودجه ۱۴۰۰ درحالی به ادعای دولت با کاهش وابستگی به نفت و براساس واقعیت‌ها تدوین و به مجلس تقدیم شده که مروری به جزئیات دخل و خرج و درآمد‌های پیشنهادی نشان می‌دهد که نسبت هزینه‌ها به درآمد‌های بودجه ۱۴۰۰ نسبت به سال‌های قبل افزایش چشم گیر داشته است.

بررسی جزئیات درآمد‌های پیشنهادی دولت در بودجه ۱۴۰۰ بیانگر وابستگی حداقل ۵۰ درصدی بودجه به نفت است؛ همچنین کسری تراز عملیاتی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۱۷ درصد نسبت به قانون بودجه سال ۱۳۹۹ رشد داشته و کسری تراز عملیاتی از ۱۴۷ هزار میلیارد تومان به ۳۱۹ هزار میلیارد تومان رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه مروری به بررسی روند بودجه سالانه کشور، منابع و مصارف، درآمد‌ها و هزینه‌ها طی ۱۰ سال گذشته و چگونگی افزایش ۱۱۷ درصدی کسری بودجه در سال ۱۴۰۰ بر اساس گزارش دیوان محاسبات خواهیم داشت.

مروری به درآمد‌های ۱۰ ساله بودجه‌ای نشان می‌دهد که درآمد‌ها در لایحه ۱۴۰۰ نسبت به قانون ۱۳۹۹ حدوداً ۱۰ درصد رشد داسته است که یکی از کمترین رشد‌های دهه اخیر می‌باشد. طی این سال‌ها فقط در بودجه سال ۹۱ شاهد رشد ۷ درصدی درآمد‌ها بودیم و در بقیه سالها، نرخ رشد درآمد بالاتر از ۱۰ درصد بوده است.

بالاترین نرخ رشد درآمد به میزان ۳۹ درصد در بودجه سال ۹۲ اتفاق افتاده است.

اما برخلاف درآمدها، روند اعتبارات هزینه‌ای با رشد چشم گیر همراه بوده است، در نمودار پایین مشاهده می‌کنید که رشد هزینه‌ها در لایحه پیشنهادی دولت نسبت به قانون بودجه ۹۹ بالغ بر ۴۶ درصد بوده است که بیشترین نرخ رشد در طی دهه اخیر است.

رکوردشکنی رشد هزینه‌ها در بودجه ۱۴۰۰ با نرخ رشد ۴۶ درصد در حالی است که طی ده سال گذشته بالاترین نرخ رشد هزینه‌ها در بودجه ۹۲ با نرخ ۲۷ درصد بوده است.

برهمین اساس و همانطور که در نمودار زیر مشخص است، روند افزایش اعتبارات هزینه‌ای طی دوره زمانی ۹۰ تا ۹۹ تصاعدی بوده و رشد درآمد‌ها تقریباً روندی خطی را تجربه کرده است.

بررسی روند ۱۰ ساله منابع و مصارف بودجه‌های کشور نشان میدهد، در حالی طی سال‌های ۹۰ تا ۹۹ کسری بودجه سالانه بین ۵ تا ۴۶ درصد رشد داشته که در بودجه ۱۴۰۰ این عدد به شکل ناباورانه‌ای به رشد ۱۱۷ درصد رسیده است.

جالب است که کسری بودجه از سال ۹۰ تا ۹۹ از ۲۸ هزار میلیارد تومان تا ۱۴۷ هزار میلیارد تومان افزایش داشته، ولی در بودجه سال ۱۴۰۰ به یکباره شاهد رشد کسری بودجه به عدد ۳۱۹ هزار میلیارد تومان هستیم.

بررسی متوسط نرخ رشد کسری بودجه طی سال‌های ۹۰ تا ۹۹ نشان می‌دهد، طی این سال‌ها به طور متوسط کسری بودجه رشد ۲۱ درصدی داشته است، این در حالی است که رشد ۱۱۷ درصدی کسری بودجه در لایحه ۱۴۰۰ نشان از افزایش حدود ۵.۵ برابری کسری بودجه دارد.

در ادامه روند ۱۰ ساله منابع و مصارف عمومی دولت با عملکرد را مشاهده می‌کنید:

به گزارش تسنیم، دیوان محاسبات سه سناریو برای فروش نفت در سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته که عبارتند از: سناریوی اول: صادرات ۲/۳ میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی مطابق با مفروضات لایحه بودجه ۱۴۰۰؛ سناریوی دوم:فروش یک و نیم میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی با دید بهبود و سناریوی سوم: فروش ۱ میلیون بشکه نفت متناسب با واقعیت‌های فعلی.

در صورت عدم تحقق یکی از رویکرد‌های فوق، به صورت دومینو وار تمامی منابع با کاهش شدیدی مواجه خواهد شد و از طرفی با عدم تحقق فروش نفت ۱۸ درصد سهم صندوق توسعه ملی از بخش نفت نیز با کاهش مواجه شده و منجر به کسری منابع خواهد شد که در این صورت عملاً مانند سال ۱۳۹۹ پیش فروش نفت به مشکل خورده و در بازار داخلی نیز با استقبال مواجه نخواهد شد و باید از این منابع هم چشم پوشی کرد.

منبع: فردا

کلیدواژه: آخرین بودجه روحانی کسری بودجه بودجه 1400 هزار میلیارد تومان بودجه ۱۴۰۰ کسری بودجه بودجه سال درآمد ها ۱۱۷ درصد هزینه ها سال ۱۴۰۰ ۹۰ تا ۹۹ نرخ رشد سال ها ۱۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۲۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمودار تورنومنت پادشاهی رینگ برای اسمکدان منتشر شد؛ رندی حریف ای جی شد/ اخبار WWE

دور نخست تورنومنت پادشاهی عربستان از دیشب آغاز شد.

طرفداری | همانطور که در ماندی نایت راو دیشب دیدیم، دور نخست تورنومنت پادشاهی رینگ با برگزاری چند دیدار آغاز شد. امروز کمپانی WWE نیمه دیگر نمودار این تورنومنت را که به برند اسمکدان مربوط است، منتشر کرد.

طبق این نمودار در جذاب‌‌ترین بازی از دور نخست رقابت‌ها رندی اورتون برابر ای جی استایلز قرار می‌گیرد. در 3 دیدار دیگر برن کوربن به مصاف کارملو هیز خواهد رفت، ال ای نایت حریف سانتوز اسکوبار خواهد بود و در نهایت بابی لشلی مقابل تاما تونگا قرار خواهد گرفت.

در دور دوم برنده بازی رندی اورتون/ ای جی استایلز مقابل برنده بازی برن کوربن/ کارملو هیز قرار خواهد گرفت و برنده بازی ال ای نایت/ سانتوز اسکوبار نیز به مصاف برنده بازی بابی لشلی/ تاما تونگا می‌رود.

تا لحظه نگارش این خبر هنوز مشخص نشده که کدام یک از این دیدارها در اپیزود بعدی اسمکدان برگزار خواهند شد. رویداد پادشاهی رینگ در تاریخ 25 می به میزبانی شهر جده در عربستان سعودی برگزار خواهد شد.

از دست ندهید ????????????????????????

مجری آرسنالی خطاب به سرمربی منچستریونایتد: حالا آرامبخش بخور! سوپرگل شهاب زاهدی در جی لیگ چطور به ثمر رسید؟ (فیلم) اریک تن باخت؛ رکورد بیشترین شکست منچستریونایتد شکسته شد خشم اسطوره منچستریونایتد: شب بخیر!

دیگر خبرها

  • آمارهای رئیسی با واقعیت های اقتصادی کشور نمی خواند /اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه افتاده /افزایش فهرست اعتبارات نهاد ریاست‌جمهوری
  • رشد ۳۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی در فروردین ۱۴۰۳
  • کره شمالی و قوانین عجیب و غریب!
  • تماس‌های عجیب و غریب با ۱۲۵! 
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • نمودار تورنومنت پادشاهی رینگ برای اسمکدان منتشر شد؛ رندی حریف ای جی شد/ اخبار WWE
  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • پیش بینی ایرانی ها از ۵ سال آینده کشور چیست؟ (+اینفوگرافی)
  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟