Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@12:26:56 GMT

دمیدن دولت روحانی بر تنور کسری بودجه

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۰۵۵۹

دمیدن دولت روحانی بر تنور کسری بودجه

مشاور مرکز پژوهش‌های مجلس با انتقاد از عملکرد دولت روحانی در روزهای واپسین، تاکید کرد: این روزها به شدت بر تنور هزینه‌های اضافی دمیده می‌شود و روز به روز کسری بودجه فزونی می‌گیرد.

به گزارش مشرق، محمدهادی سبحانیان مشاور مرکز پژوهش‌های مجلس در ارتباط زنده تلفنی با برنامه "رویداد" رادیو گفت‌وگو با انتقاد از عملکرد دولت روحانی در روزهای واپسین، تاکید کرد: این روزها به شدت بر تنور هزینه‌های اضافی دمیده می‌شود و روز به روز کسری بودجه فزونی می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سبحانیان در خصوص الزامات آتی برای اصلاح شیوه بودجه‌نویسی اظهار کرد: بودجه‌ریزی ریشه اصلی بسیاری چالش‌های اقتصادی کشور و مورد مطالبه رهبری است.

وی از وابستگی تاریخی بودجه کشورمان به نفت سخن گفت و افزود: در سمت مصارف و منابع بودجه کشور با چالش‌هایی در این خصوص مواجهیم.

سبحانیان رنج مردم از تورم و زیاد شدن فاصله طبقاتی جامعه و نیز افزایش نرخ فقر را ریشه را در بودجه‌ریزی کشور عنوان کرد و گفت: مصارف و هزینه‌های دولت به شدت زیاد است و از دیگر سو منابع کافی را به وجود نیاورده‌ایم و لذا عمدتا با کسری بودجه رو به رو هستیم.

وی محل تامین بودجه را هم عمدتا از منابع تورم زا خواند تصریح کرد: مردم امروز مشکلاتی را در سفره خود احساس می‌کنند که ریشه در کسری بودجه دارد؛ لذا اگر درپی آنیم که معیشت مردم را اصلاح کرده و بهبود ببخشیم، باید بدانیم مشکلات خاصه مسائل تولید زمانی اصلاح می‌شود که نوسانات اقتصادی به ثبات برسد.

سبحانیان همچنین از انبوه حجم نقدینگی انتقاد کرد و گفت: اساسا در چنین شرایطی تولید شکل نمی‌گیرد و لذا ضرورت اصلاح ساختار بودجه بر کسی پوشیده نیست.

وی خاطرنشان ساخت: اصلاحات در نظام بودجه‌ریزی را تنها در تغییر شکل و طبقه بندی‌ها وارد کردیم در حالی که در بودجه‌ریزی ضمن گسترش منابع بودجه کشور، باید در حوزه کارکردهای دولت نیز تجدید نظر نماییم.

سبحانیان بروکراسی را به یک اسب سرکش تشبیه کرد که مانع توسعه و انجام امور مهم کشور است و هرچه سریع‌تر باید مدیریت و اصلاح گردد.

این کارشناس حوزه اقتصادی چنین رویه غلطی را به دلیل کسبِ سهل و ساده‌ی پول نفت برشمرد و افزود: امروز این منبع ارزی با توجه به تحریم‌ها به شدت کاهش یافته است.

سبحانیان خاطرنشان کرد: سازمان برنامه و بودجه باید از شرایط تحریمی بیشترین استفاده را می‌کرد و تحریم را به فرصت تبدیل می‌نمود چراکه وابسته کردن مسائل داخلی بودجه به نفت، موجب ناکارآمدی‌های بسیاری در کشور شده است.

وی در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفت‌وگو، خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین مراکز هزینه‌ای دولت، حوزه سلامت است و برخی آن را به عنوان چاهی می‌دانند که هرچه پول در آن تزریق کنیم، باز هم با کسری رو به رو خواهیم بود.

سبحانیان با بیان این مطلب، الزامات قانونی را درباره کاهش هزینه‌های سلامت مورد تاکید قرار داد و گفت: ما باید پرونده الکترونیک نظام سلامت داشته باشیم و پزشک خانواده و نظام ارجاع را مدیریت کنیم.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان دولت روحانی کسری بودجه روحانی دولت کسری بودجه بودجه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۰۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی

نشست مشترک اعضای کمیسیون اقتصادی با حضور معاون اول رییس‌جمهور با هدف بررسی وضعیت سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم برگزار شد.

به گزارش مشرق، روز گذشته نشست مشترک اعضای کمیسیون اقتصادی با حضور معاون اول رئیس جمهور، معاون حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور و رئیس کل بانک‌مرکزی برگزار شد؛ هدف از برگزاری این نشست بررسی وضعیت سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم در مجموعه بخش‌های اقتصادی کشور بود.

در این نشست اعضای کمیسیون اقتصادی، بانک مرکزی، مخبر معاون اول رئیس جمهور و حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور حضور داشتند و در مورد شرایط اقتصادی کشور و پیامدهای مرتبط با انتقال سیاست‌های ارزی در طول ۲ سال اخیر به بیان نکاتی پرداختند.

همچنین ضمن بررسی شاخص‌های مثبت همانند نرخ رشد و نرخ تورم و نقدینگی به اهم مشکلات مربوط به سیاست‌ها اشاره کردند.

در این نشست وضعیت تراز تجاری، افزایش نرخ تورم کالاهای اساسی و غیر اساسی، قاچاق، وضعیت تولید کالاهای اساسی در داخل کشور و شاخص سرانه مصرف واردات کالاهای اساسی مطرح شد.

همچنین در این جلسه، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجموعه بسته پیشنهادی کمیسیون را به معاون اول رئیس جمهور تقدیم و بیان کرد که ما آماده همکاری در جهت بهبود شرایط اقتصادی در کشور هستیم.

فرزین رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه توضیحات مربوط با شاخص‌های کلان اقتصادی و اثرات مثبت آن در اقتصاد کشور را توضیح داد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از توافقات خوب این کمیسیون با معاون اول رئیس جمهور برای اصلاح سیاست‌های ارزی جهت ارتقای توانمندی اقتصادی کشور خبر داد و گفت: ما آماده همکاری در جهت بهبود شرایط اقتصادی در کشور هستیم.

پیش از این، پورابراهیمی در نامه‌ای به رئیس جمهور ضمن تبیین مشکلات در رابطه با پیامدهای ارزی دولت در سیاست‌های ارزی بانک مرکزی، پیشنهاداتی را مطرح کرده بود.

دیگر خبرها

  • آمارهایی که با واقعیت اقتصادی جور در نمی‌آید | منشا اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه کجاست؟
  • آمارهای رئیسی با واقعیت های اقتصادی کشور نمی خواند /اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه افتاده /افزایش فهرست اعتبارات نهاد ریاست‌جمهوری
  • دمیدن فرهنگ بسیجی در کالبد جامعه تحول آفرین است
  • ۳۶ هزار میلیارد تومان بودجه برای نهادهای تبلیغاتی و فرهنگی و اسلامی /۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شروع مجلس جدید/خرج سفرهای استانی رئیسی چقدر شد؟
  • توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکند
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • برگِ سبزِ دولت برای پایان دادن به پروژه‌های نیمه تمام در کشور
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی به این شهر، بودجه تصویب نکرد
  • توجه به اصلاح بودجه سازمان غذا و دارو تا ۱۸۰ همت