Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- محمد حسینی مشاور کمیسیون برنامه و بودجه مجلس می‌گوید، میزان فروش نفت در بودجه سال ۱۴۰۱، ۱.۲ میلیون بشکه در روز با قیمت هر بشکه ۶۰ دلار و نرخ دلار نیز ۲۳ هزار تومان لحاظ شده است. با توجه به جنین مفروضات بودجه‌ای، برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند، با وجود تحریم‌ها و عدم صادرات نقت، کسری بودجه دولت در سال آینده تشدید خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش فرارو، علی دینی ترکمانی کارشناس مسائل اقتصادی در با اشاره به اینکه کسری بودجه در ساختار اقتصاد ایران یک بیماری مزمن و پایدار است که به این سادگی‌ها حل نخواهد شد، به فرارو گفت: با توجه به این که طی سالیان دراز کسری بودجه دولت به وجود آمده، این موضوع امروز به این شکل درآمده که در بودجه سال جاری بیش از ۵۰ درصد در ۶ ماه اول سال کسری وجود دارد، به بیان دیگر تنها نیمی از درآمد‌هایی که دولت آن‌ها را پیش‌بینی کرده محقق شده، ولی در سوی مقابل تمامی هزینه‌ها به صورت ۱۰۰ درصد تحقق یافته است.
وی افزود: طبیعتاً دولت‌های مختلف از طریق استقراض از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی این کسری بودجه را جبران می‌کنند، این در حالی است که طی دو سال گذشته نیز علاوه بر استقراض از بانک مرکزی، چاپ اوراق بدهی نیز از سوی دولت حسن روحانی به کار گرفته شده که دولت ابراهیم رئیسی نیز آن را در حال ادامه دادن است.
دینی ترکمانی با تاکید بر اینکه چاپ و انتشار اوراق بدهی نیز خود با شرایط خاصی روبرو است، گفت: ارقامی که برای فروش اوراق قرضه در بودجه گنجانده می‌شود، اعداد بسیار بزرگی است، فروش ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی در بورس از سوی دولت قابلیت اجرا ندارد، زیرا با توجه به نرخ بهره منفی در اقتصاد ایران خرید این اوراق جذاب نیست.
مفروضات بودجه‌ای در چه صورتی قابل تحقق است؟
مهدی پازوکی استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه تحقق مفروضات بودجه‌ای که برای سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، گفت: فارغ از قیمت نفت ۶۰ دلاری این که دولت بتواند روزانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز نفت بفروشند، قطعاً این موضوع بستگی به رفع تحریم‌ها دارد، در صورتیکه برجام به نتیجه نرسد یا اینکه همچنان مذاکرات فرسایشی شود، درآمد‌های نفتی در بودجه محقق نخواهد شد. بر این اساس بودجه باید واقع‌بینانه و بر اساس شرایط موجود کشور بسته شود، در غیر این صورت باز هم مشکلات ناترازی بین درآمد‌ها و هزینه‌ها باقی خواهد ماند و بلکه تشدید نیز می‌شود.
پازوکی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات ریشه‌ای در ایران وابستگی شدید اقتصاد به سیاست خارجی است، افزود: به نوعی می‌توان گفت اقتصاد ایران به شدت سیاست زده است و حتی به گروگان گرفته شده، در صورتی که در کشور‌های دیگر این سیاست است که چه در حوزه داخل و چه در حوزه خارج در خدمت اقتصاد است برای همین موضوع نیز مشاهده می‌کنید که در بسیاری از کشور‌ها اقتصاد روال طبیعی خود را دارد، ولی در کشور ما متاسفانه وضعیت برعکس بوده که این موضوع مشکلات بسیار زیادی را برای کشور ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر اقتصاد ایران به شدت بسته است، به طوری که بانک‌های ایرانی ارتباطشان با نهاد‌های مالی جهان قطع است، طبیعتا تا زمانیکه این اقتصاد بسته بماند، ما نمی‌توانیم گشایشی را برای امور اقتصادی و معیشتی مردم متصور باشیم، اگر شما فرض را بر این بگذارید که دولت بتواند به انحاء مختلف نفت را بفروشد، منابع حاصل از آن به هیچ عنوان قابلیت برگشت به کشور را ندارد.
این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: این در حالی است که برخی در کشور به دنبال مبادله کالا به کالا هستند، کاری که در قرون گذشته انجام می‌گرفت، به بیان دیگر برخی در داخل می‌گویند ما می‌توانیم با تهاتر نفت با کالا‌های نظیر برنج و یا سایر کالا‌های اساسی، کشور را اداره کنیم، در صورتی که این موضوع نمی‌تواند گره‌ای از مشکلات کشور باز کند، بلکه برای حل مشکلات دولت باید برود و تکلیف مذاکرات را مشخص کند، تا تحریم‌ها بانکی و نفتی برداشته شود.
پازوکی با بیان اینکه هر وقت ما در صحنه مذاکرات حاضر شده‌ایم، توانسته‌ایم به موفقیت و پیروزی برسیم، خاطرنشان کرد: در مقابل هر زمان که ما انزوا را انتخاب کرده‌ایم، بیشترین ضرر متوجه خودمان بوده است که اگر باز هم بخواهیم مذاکرات را به تعویق بیندازیم، کشور با عقب ماندگی بیشتری نیز روبرو خواهد شد، بنابراین باید هرچه زودتر مذاکرات را از سر گرفت، تا کشور از این بن‌بست اقتصادی که گرفتار آن شده خارج شود.
وی تصریح کرد: علاوه بر برجام که ما باید آن را دوباره اجرا کنیم تا تحریم‌ها رفع شود، باید تکلیف fatf نیز مشخص شود، زیرا تا زمانیکه ما در لیست سیاه fatf قرار داشته باشیم، هیچ بانکی در دنیا با ما مراوده مالی نخواهد داشت، در این زمینه حتی چین که نزدیک‌ترین شریک تجاری ما است به بازرگانان و تجار ایرانی، خدمات ارائه نمی‌کنند، بنابراین در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار گشایش و یا رشد و رونق اقتصادی داشت، پس بهتر است که برای رفع مشکلات کشور به میز مذاکره برگردیم و تعامل با دنیا را از سر بگیریم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بودجه 1401 فروش نفت تحریم ها اقتصاد ایران روحانی رئیسی کسری بودجه اقتصاد ایران کسری بودجه تحریم ها خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۹۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند بادامچیان از وزرای اقتصاد و سمت /پشت درهای بسته برای اصناف تصمیم نگیرید /تصمیمات درباره صنف طلافروش اشتباه است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اسدالله بادامچیان در اعلام مواضع هفتگی این حزب اظهار کرد: نقش ۴۵ نفر نماینده در مجلس بسیار مهم و سرنوشت ساز است و با توجه به نظر مبارک ولی امر، مردم برای مشارکت در این انتخابات همت بیشتری داشته باشند و از بین نامزدها، به افراد اصلح و ارجح رای بدهند.
وی در بخش دیگری با گرامی داشت هفته معلم و هفته کارگر، از مسئولان خواست رهنمودهای ولی امر مسلمین را در دیدارهای جداگانه با کارگران و معلمان ،به طور کامل به اجرا بگذارند و مشکلات را رفع نمایند.

بنابر روایت ایلنا، وی تاکید کرد: در گام دوم نیاز به بازنگری در امور مربوط به کار و کارگر و کارفرما، سرمایه‌گذار در بخش دولتی، تعاونی‌ها و نیز بخش مردمی است و باید قانون کار بر حسب شرایط جدید ایران و منطقه در جهت رشد تولید با مشارکت مردمی به نحو مطلوب باشد.او از همه صاحب نظران خواست دیدگاه های خود را در این مورد به حزب مؤتلفه اسلامی ارائه دهند تا در طرح نهایی حزب لحاظ گردد.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی درباره سند تحول آموزش و پرورش نیز گفت: پایه و اصول همه امور آموزش و پرورش است، اما ساختار فعلی آموزش و پرورش و ساختار آموزش عالی نیاز به بازنگری در همه ابعاد دارند و تا تحول در آنها صورت نگیرد ادامه وضع موجود اوضاع را بر همین روال خواهد داشت.

بادامچیان از صاحب نظران به ویژه فرهنگیان دعوت کرد نظرات خود را درباره این امر مهم در اختیار حزب موتلفه اسلامی قرار دهند.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در بخش دیگری درباره بودجه ۱۴۰۳ اظهار داشت: نمایندگان این بودجه را تصویب کرده‌اند، اما قانون بودجه از نگارش تا اجرا به طور اساسی نیازمند بازنگری است و دیوان محترم محاسبات و نمایندگان مجلس دوازدهم باید خود را در امر نظارت و حسابرسی آماده سازند.

بادامچیان در ادامه از وزرای اقتصاد و دارایی و صمت خواست به جای ایجاد مشکل برای اصناف، طرح‌های خود را با مشورت با صاحبنظران و پاک دستان بازار و اصناف تهیه و در اجرا از مشارکت آنها بهره بگیرند.

وی تاکید کرد: این روش غلط که دراتاق‌های دربسته برای مردم تصمیم می‌گیرند و آن را بر اصناف تحمیل می‌کنند بسیار زیان آور است.

بادامچیان گفت: از جمله تصمیمات اشتباه و خطا در مورد صنف طلا فروش است که ضرورت دارد رئیس جمهور محترم به خواست اصناف و این صنف محترم رسیدگی فرمایند.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی درباره تحولات غزه تصریح کرد: مقاومت اسلامی ملت مظلوم و قهرمان فلسطین دارد به ثمر می‌رسد.

وی گفت: جنایات وحشیانه و بی سابقه رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و دولت‌های اروپایی همدست و در سکوت سازمان‌های بین‌المللی غربی و دولت‌های عربی وابسته در حالی اتفاق می افتد که افکار عمومی جهان حتی در آمریکا و اروپا معترض آن هستند و البته همین از علائم پیروزی این ملت مقاوم و مقتدر مظلوم است.

بادامچیان تاکید کرد: این وعده قطعی خدای قادر است که هر مردمی ربنا الله گو، استقامت ورزند به زودی به فتح، پیروزی و امنیت می رسند و این قانون حاکم در همه جوامع بشری است که ظلم و جور و ستمگر پایدار نخواهد بود.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904008

دیگر خبرها

  • موافقت رئیسی با انتقال دانشگاه‌های دریایی به هرمزگان
  • رئیسی: افز‌ایش سرعت اینترنت در اولویت کار دولت قرار دارد
  • آمارهای رئیسی با واقعیت های اقتصادی کشور نمی خواند /اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه افتاده /افزایش فهرست اعتبارات نهاد ریاست‌جمهوری
  • ۳۶ هزار میلیارد تومان بودجه برای نهادهای تبلیغاتی و فرهنگی و اسلامی /۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شروع مجلس جدید/خرج سفرهای استانی رئیسی چقدر شد؟
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکند
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • انتقاد تند بادامچیان از وزرای اقتصاد و سمت /پشت درهای بسته برای اصناف تصمیم نگیرید /تصمیمات درباره صنف طلافروش اشتباه است
  • برگِ سبزِ دولت برای پایان دادن به پروژه‌های نیمه تمام در کشور
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی به این شهر، بودجه تصویب نکرد
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟